svētdiena, 2008. gada 28. septembris

Noderīga lieta autobraucējiem (un ne tikai)

Papētīju vēl dažas labas fīčas, un atklāju vienu labu lietu, kas principā neprasa daudz līdzekļu, bet dikti varētu atvieglot iedzīvotāju vajadzības un plānot laiku.
Tā ir tāda ASV pilsētas Batonrūžas izstrādāts "Zaļo gaismu plāns", kas ir transporta un ielas attīstības programma. Proti, mājas lapā ir karte, kurā atzīmētas visas vietas, kurās notiek remontdarbi, var aplūkot, kas tiek būvēts, kādi ir būvnieku kontakti + mājas lapa piedāvā arī regulāri atjaunotu "traffic alert", informējot, kur ceļš ir ciet, kur braukt apkārt u.t.t.

Man liekas, ka pašvaldības ko šādu varētu īstenot, jo neprasa taču nemaz tik lielus naudas līdzekļus, bet tanī pat laikā mazina iedzīvotājos "pozitīva" pārsteiguma momentu, kad principā tie nav tikuši informēti par remontiem, būvniecības darbiem u.t.t. :)

Šī pati pilsēta ir izstrādājusi arī "Sarkano gaismu programmu", kurā norāda "Red means Red", lai cilvēki ar saviem auto/močiem apstājas pie sarkanās gaismas, kas bieži tā nenotiek un rodas satiksmes negadījumi. Ņemot vērā to, ka trūkst policistu, kas šos pārkāpējus varētu sodīt, šāda programma izmanto foto (mūsu radara princips), kas fočē tos, kas pārbrauc pāri sarkanajai gaismai.. Tādā veidā papildus pievērš pārkāpēju uzmanību un ir rezultājusies ar veiksmīgu statistiku - mazāk satiksmes negadījumiem! Turklāt tā neprasa lielus līdzekļus, tā tikai vērš uzmanību un soda pārkāpējus... Arī tā var panākt labu efektu! :)

Nav komentāru: